Zrenjaninci i u 2020. ulaze bez zdrave pijaće vode

Zrenjaninci i u 2020. ulaze bez zdrave pijaće vode

Uprkos brojnim obećanjima i više puta zacrtanim rokovima, analize pokazuju da voda iz česme i dalje ne ispunjava sve parametre koji će dovesti do ukidanja petnaestogodišnje zabrane za upotrebu.

Iako je kvalitet sada daleko bolji, preostalo je da se reši problem boje i mirisa, kaže gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Na pitanje hoće li neko odgovarati zbog neispunjenih obećanja, odgovara – utvrđivanjem odgovornosti već se bave organi gonjenja.

Još jednu Novu godinu Zrenjaninci će dočekati pre nego zdravu pijaću vodu. Tri meseca je prošlo od datuma koji je na sastanku sa premijerkom zacrtan kao krajnji rok za rešavanje petnaestogodišnjeg problema. Šta se u međuvremenu dogodilo, gradsku vlast je u Skupštini pitao odbornik pokreta “Dosta je bilo”.

“Od tada niko se o tom problemu nije izjasnio”, kaže odbornik pokreta “Dosta je bilo” Aleksandar Korovljev.

Skupština Zrenjanina na poslednjoj sednici ove godine odlučuje o planiranim subvencijama za vodosnabdevanje u 2020. godini. Za tu namenu izdvojiće 40 miliona dinara, uz još 84 miliona na ime subvencija za isporučenu prečišćenu vodu. Odbornik Korovljev kaže, i do sada je novac iz budžeta odlazio privatnoj fabrici vode, ali nemaju informacije ni koliko ni za šta.

Gradonačelnik Zrenjanina poručuje da je Fabrici vode do sada prebačen 81 milion dinara.

“Nije im poklonjeno, pozajmili smo im da srede svoje probleme. Nama je u interesu da ta fabrika proradi. Kad proradi, ili ako ne proradi, oni su u obavezi da nam to vrate”, kaže gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

To što u 2020. planiraju da za isporučenu prečišćenu vodu izdvoje 84 miliona dinara samo znači, dodaje, da u sledećoj godini očekuju zdravu vodu za piće.

Izvor: N1
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *