VUHAN SE VRATIO U ŽIVOT: Mladi pohrlili u akva park, bez maski i ostalih mera

VUHAN SE VRATIO U ŽIVOT: Mladi pohrlili u akva park, bez maski i ostalih mera

Hiljade mladih Kineza preplavilo je tokom vikenda akva park u centralnom kineskom gradu Vuhanu, gde je prošle godine buknula zaraza koronavirusom, “žedni” zabave, pošto se život u tom gradu polako vraća u normalu, prenosi agencija Frans pres.

Popularni vuhanski akva park bio je ispunjen veselim mladim ljudima u kupaćim kostimima, koji su “đuskali” uz elektronsku muziku, mnogi u malim gumenim čamcima ili prosto plivajući.

Vuhanski akva park otvoren je ponovo u junu, u sklopu postepenog otvaranja tog grada posle 76-dnevnog karantina i strogih mera, kako bi stali na put virusu.

Akva park, koji je, prema pisanju lokalnih medija, popunio polovinu uobičajenog kapaciteta, ponudio je i 50 odsto popusta za žene.

Prvi poznati slučajevi kovid-19 zabeleženi su prošle godine u Vuhanu, gradu od 11 miliona ljudi, nakon čega se virus proširio na ceo svet, usmrtivši, prema sajtu worldometers.info, 775.000 ljudi. Zaraženo je skoro 22 miliona osoba. Zbog zatvaranja, nisu samo ugrožene nacionalne ekonomije, već i svetska.

U Vuhanu je karantin ukinut u aprilu, a od sredine maja nije bilo zvanično potvrđenih slučajeva zaraze u provinciji Hubej, čiji je Vuhan glavni grad.

Kako bi podstakla lokalnu ekonomiju, vlada Hubeja je ponudila besplatan ulaz na 400 turističkih mesta na svojoj teritoriji.

Kina je u velikoj meri obuzdala epidemiju koronavirusa, ali povremena žarišta i ozbiljne letnje poplave i dalje veoma ugrožavaju njenu ekonomiju.

Izvor: AFP, N1
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *