RHMZ UPOZORAVA: Zbog obilnih padavina kritično na osam reka, voda preti da izađe iz korita

RHMZ UPOZORAVA: Zbog obilnih padavina kritično na osam reka, voda preti da izađe iz korita

Danas i sutra iznad većeg dela Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda, očekuje se velika količina padavina – preko 40L/m² za 24 časa. Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda naročito upozorenje izdato je za Tamiš i Zapadnu Moravu, potom Kolubaru i Jadar, kao i njihove pritoke Skrepež, Đetinju, Moravicu i Bjelicu.

Na Tamišu kod h.s. Jaša Tomić vodostaji će biti u manjem porastu do 21/22. juna, a zatim u stagnaciji i kretaće se iznad vanredne odbrane, a kod h.s. Sečanj u porastu do 22. juna sa prevazilaženjem vanredne odbrane od poplava.

Na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave tokom 22. i 23. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i sveže sa kišom, u pojedinim delovima grada sa pljuskovima i grmljavinom uz obilnije padavine. Jutarnja temperatura biće oko 16°C , a najviša dnevna oko 22°C .

U utorak će biti pretežno oblačno i sveže mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama. Posle podne u severnim, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima očekuje se slabljenje i prestanak padavina.

Od srede se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme.

Izvor: RHMZ
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *