Učesnici regate zatrpali obalu Drine smećem

Učesnici regate zatrpali obalu Drine smećem

Ovogodišnju manifestaciju Drinska regata, održano u Bajinoj Bašti, posetilo je 25.000 ljudi. Iako za ovakve događaje važi da ih posećuju ljubitelji prirode, prizor koji su ostavili za sobom bio je poražavajuć – obala reke dan kasnije bila je prekrivena smećem.

– Najviše ima papira, limenki, delova garderobe, hrane. Nađu se ponekad i lična dokumenta – rekao je za TV Prva komunalni radnik Vladimir Sekulić.

Komunalno preduzeće od ranog jutra skupljalo je otpatke koje su u predivnoj prirodi ostavili posetioci ove manifestacije, a prema rečima vođe smene Marka Ignjatovića, ovo nije prvi put da je posle regate na obali ovakav prizor.

Stanovnici ovog mesta nisu oduševljeni time u kakvom stanju posetioci Drinske regate ostavljaju obalu Drine.

– Neko je savestan, lepo pokupi smeće, a neko, naravno, baca u Drinu, što je stvarno ružno. Ali to je naša realnost – kaže Goran Borić, meštanin Bajine Bašte. Stanovnici ovog mesta nisu oduševljeni time u kakvom stanju posetioci Drinske regate ostavljaju obalu Drine.

Posetioci ovakvih događaja svakako treba više pažnje da obrate na to gde bacaju smeće, a ako ruglo ne bi ostavili u svom gradu ili domu, ne bi trebalo to da rade ni na drugim mestima.

Nažalost, u ovakvim situacijama velika količina smeća ode i u samu reku, a tu komunalne službe dan kasnije ne mogu da pomognu.

Izvor: BLIC
Foto:  Vladimir Lojanica / RAS Srbija 
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *