U Teksasu otkriveni sićušni plavi zmajevi

U Teksasu otkriveni sićušni plavi zmajevi

Retka vodena bića zvana plavi zmaj, pojavila su se na obale ostrva Padre u Teksasu. Posetioci Nacionalne morske obale Ostrva Padre u nekoliko navrata otkrili su plave zmajeve tokom svojih putovanja, i mada to nisu leteća, vatrena stvorenja koja njihovo ime može sugerisati, još predstavljaju “retko otkriće”, kažu iz parka.

Plavi zmajevi, ili glaucus atlanticus, sićušni su morski puževi – obično veliki samo tri centimetra. Oni se mogu naći u Atlantskom, Tihom i Indijskom okeanu.

Nedavno su mnogi posetioci morske obale videli zmajeve, rekao je za CNN DŽejmi Kenedi, portparolka parka, iako ona za dve godine rada u parku, do sada nije čula da ih je iko video.

To može biti rezultata “nasukavanja” veće grupe na obalu, dodaje ona.

Ali iako stvorenja nisu ni približno velika kao zmajevi, ipak jesu opasni. Plavi zmajevi jedu portugalske krstarice, koji izgledaju poput velikih meduza, i čuvaju ubodne ćelije iz svog plena da bih ih kasnije iskoristili. Dakle, kada ljudi dodirnu ove male puževe, oni ih mogu naneti povrede bolnije i od same krstarice.

– Zato, ako vidite zmaja u parku, možete im se diviti jer se retko nailazi na njih, ali i držite distancu! – upozorava Kenedi.

Izvor: Agencije
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *