U SRBIJI EVRODIZEL SKUPLJI NEGO U GRČKOJ: Gorivo u regionu značajno pojeftinilo, ali ne i u Srbiji

U SRBIJI EVRODIZEL SKUPLJI NEGO U GRČKOJ: Gorivo u regionu značajno pojeftinilo, ali ne i u Srbiji

Iako je cena sirove nafte na svetskom tržištu u poslednja dva meseca, zbog korona virusa i smanjene proizvodnje u Kini, pala za skoro 25 odsto, u Srbiji je gorivo pojeftinilo u proseku za četiri procenta, što je niže od proseka koji je zabeležen u zemljama regiona.

Stručnjaci tvrde da potrošači nikako ne mogu očekivati linearno pojeftinjenje, odnosno da ono bude proporcionalno padu cena na berzi, jer se cena ne određuje samo na osnovu berzanske vrednosti sirove nafte, već i kursa dolara, zaliha, poreskih zahvatanja, ali da ipak ima mesta da se cena na srpskim pumpama dodatno revidira nadole. To se posebno odnosi na evrodizel, koji iako je u našoj zemlji nakon potresa na svetskom tržištu pojeftinio za 7,2 odsto, cena mu je u poređenju sa zemljama u okruženju, značajno veća.

Naime, sa cenom od 1,353 evra po litru zauzimamo visoko drugo mesto, a od nas skuplje ovo gorivo plaća samo Albanija gde litar košta 1,392 evra po litru. To praktično znači da zauzimamo visoko drugo mesto od 11 rangiranih zemalja, a iza nas su ostale Grčka sa 1,344 evra, koja je do skoro bila najskuplja i Hrvatska, gde je cena 1,260 evra.

Najeftiniji evrodizel je u Makedoniji gde za litar treba izdvojiti samo 0,908 evra.

Srpski naftaši navode da su svetska dešavanja značajno uticale i na mešanje karata na tržištu regiona. U tom mešanju Srbija se iz zlatne sredine – bila je na petom, odnosno šestom mestu pre izbijanja krize, početkom 2020. godine naglo popela na drugo mesto po maloprodajnim cenama evrodizela. Da je to tako pokazuju i podaci Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) iz kojih se vidi da je naš evrodizel, u odnosu na prosečnu cenu u regionu skuplji za 13,83 posto.

To nije malo, tim pre što su primanja u Srbiji, značajno niža u poređenju sa većinom zemalja u regionu, zbog čega se mnogi potrošači odlučuju da svoje rezervoarae pune u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Rumuniji ili Bugarskoj.

Bolja situacija je kod benzina, koji je u Srbiji skuplji za 2,49 odsto u odnosu na prosečnu cenu u regionu i iznosi 1,263 evra po litru. Sa tom cenom zauzima šestu poziciju u regionu, koju je imala i pre početka krize na svetskom tržištu. Prvo mesto drži Grčka gde za litar benzina treba izdvojiti 1,592 evra po litru, dok u Makedoniji, koja je najjeftinija i poslednje plasirana, on košta 1,037 evra.

Nebojša Atanacković, vlasnik jedne naftne kompanije, za “Blic Biznis” kaže da se poremećaj na svetskom tržištu nafte odrazio i na naš region, gde je vidljivo da naftaši u pojedinim državama nisu iskoristili sve mogućnosti za korekciju cene naniže, posebno evrodizela.

“Zato smatram da ima mesta da cena goriva dodatno pojeftini na srpskim pumpama, jer berza beleži značajan pad cena sirove nafte, ali ne treba sve posmatrati jednostrano. Naime, mnoge od zemalja regiona imaju značajno nižu akcizu na evrodizel u odnosu na benzin od nas, što im daje prostor da mogu da u maloprodaji budu jeftinije od nas. S druge strane, treba da se zna da se iz tone nafte nakon prerade dobije 1.150 litara dizela, a benzina čak 1.330 litara. Ipak, i pored ovih parametara, postoji mogućnost da se snizi cena na pumpama za još koji procenat. Naravno, on ne može biti proporcionalno isti padu na svetskoj berzi, gde je cena tone Brenta pala u poslednja dva meseca za 25 odsto, i kreće se oko 50 dolara za barel. To posebno mislim na evrodizel, koji je trenutno skuplji kod nas nego u Grčkoj, što je do skoro bilo nezamislivo”, navodi Atanacković.

On dodaje da ovakvo stanje na srpskom tržištu uslovljava mnoge transportne kompanije da evrodizel nabavljaju u susednim zemljama, zbog čega pada promet na srpskim pumpama.

“Značajan deo prometa se prebacio preko granice zbog čega i država prihoduje manje para. Zato bi država trebalo da razmisli da akcize na evrodizel smanji, jer su one u nekim zemljama niže i za 30 odsto u odnosu na benzin. Da zaključim, ovo je globalna kriza i drugačija je od ranijih kriza, čije implikacije se ne mogu sagledati do kraja, ali prognoze nagoveštavaju da se situacija na svetskom tržištu neće značajnije menjati do kraja aprila, pa bi i naše maloprodajne cene mogle da budu još niže”, kaže Atanacković.


Kamiondžije “preskaču” Srbiju

Kompanije koje se bave prevozom robe kažu da se zbog relativno visoke cene evrodizela sve više odlučuju da rezervoare svojih kamiona pune u susednim zemljama.

“To radimo pre svega u Bosni i Hercegovini, gde litar dizela košta 1,087 evra, što je značajno niže nego u Srbiji, i na taj način kompanije štede. Ono što smo uočili je da su i strani prevoznici upoznati sa cenama evrodizela u regionu, pa svoje rezervoare pune u Bosni ili Hrvatskoj kada ulaze u Srbiju, odnosno Bugarskoj ili Rumuniji kada izlaze. To nije bio slučaj do januara ove godine jer je cena evrodizela u Srbiji bila niža u poređenju sa većinom zemalja u regionu”, navodi Dragan Milanović, vozač jedne od kompanija koje se bave transportom robe.

Izvor: Blic
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *