Turisti iz Srbije pokrenuli akciju i očistili plažu u Grčkoj

Turisti iz Srbije pokrenuli akciju i očistili plažu u Grčkoj

Kada su videli koliko smeća su turisti ostvali za sobom na jednoj plaži na poluostruvu Kasandra, blizu Paljurija, grupa iz Srbije se organizovala i skupila otpad.

U tome su im se pridružili i drugi turisti. Ukupno njih 13 je čistilo plažu od smeća koji su tu ostavili drugi, među njima, naravno i turisti iz Srbije.

Sve su dokumenotvali fotografijama koje su objavili na Fejbug grupe Live from Greece.

“E pa nije nam bilo teško da se organizujemo i da pokupimo za svim onim nesavesnim ljudima koji ne shvataju da imamo samo jednu planetu i jedno more, nevezano čijim granicama pripada na karti! 31 kesa skupljenog đubreta! Sat uloženog vremena od strane 13 ljudi!”, napisala je Ivana Stanojević, jedna od organizatorki akcije.

Dodala je da će predsednik mesne zajednice Paljurija svojim ličnim vozilom da pokupi kese sa smećem i odnese ih sa plaže.

„Nadamo se samo da oni ostali koji su nas gledali sa plaže neće nastaviti sa bacanjem đubreta, iako je jedan krenuo da baci limenku, pa stao. Ljudska nekultura nema granice, univerzalna je i iz tog razloga nažalost teško pobediva. Na nama je da se borimo stalno protiv iste! Posebno se zahvaljujemo dvojici Novosađana na pomoći ako nas prate, odličan ste dali primer sopstvenoj deci kao i paru iz Seresa i jednom kamperu koji nam se takođe pridružio!“, napisala je Ivana.

Svaka čast!

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *