Sveta voda iz aviona

Sveta voda iz aviona

Rimokatolička crkva u američkoj saveznoj državi Luzijana smislila je nov način da blagoslovi svoje vernike. Sveštenik Matej Barzar iz crkve Svete Ane u seoskoj zajednici Ostrva Krava prihvatio je predlog da iz aviona prospe 454 litara svete vode. Njegova parohija prostire se na širokom području pa je Barzar odlučio da to učini avionom za prskanje useva.

Voda je prosipana po gradu i okolnim farmama uoči Božića, saopštila je eparhija Lafajet. Ideja je potekla od L'Erin Detraz, stanovnika ostrva Krava koja trenutno radi u Ohaju.

Blagosiljanja polja i lokalne zajednice, posebno u vreme žetve, je tradicija u jugozapadnoj Luzijani, rekao je Barzar za radio NPR.

Crkvenjaci su nosili vodu do lokalnog uzletišta, gde je bila osveštana pre nego što je ubačena u avion.

Sličan “vazdušni blagoslov” dogodio se nedavno u Rusiji. U nameri da spasu stanovnike od pijanstva i bluda, ruski pravoslavni sveštenici iz grada Tver su iz aviona sipali svetu vodicu na grad nadajući se da će to pomoći stanovnicima da se oslobode poroka.

Sveštenici su za procesiju doneli 70 litara svete vode i dve ikone za koji se tvrdi da leči one koji pate od alkoholizma i zavisnosti od droga.

Izvor: BBC News
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *