Siromašne ostrvske zemlje postale destinacije za sex odmor sredovečnih bogatašica

Siromašne ostrvske zemlje postale destinacije za sex odmor sredovečnih bogatašica

Privlačna žena pije koktel u hladu bambusove senke. Pesak je predivno beo, a more doziva neverovatnom nijansom akvamarina. Prilazi joj mladi muškarac i zasipa je komplimentima. Kaže joj da je ona najlepša žena koju je video na svetu.

S obzirom na to da se godinama nije osećala tako, zaista veruje da je poželjna. No, ta romantična letnja romansa nije ono što se na prvu loptu čini. Žena je belkinja, u kasnim 50-ima, a muškarac afrikanac, u naponu snage sa svojih 18 godina. Iako je to radnja slavnog kontroverznog filma „Heading South“, to je i realnost današnjeg seks-turizma. Današnja odmarališta u zemljama u razvoju poput Kute na Baliju, Negrila na Jamajci, Boka Čike i Sosue u Dominikanskoj republici postali su stanica za žene željne seksa.

Kompanije koje organizuju odmore čak promovišu pakete kao seks-odmore za slobodne žene. One koje mogu biti od tinejdžerki pa sve do baka, one koje ne žele vezu, već seks bez obaveza.

Za primer možemo uzeti Jamajku, gde 17 odsto stanovništva živi ispod granice siromaštva. Valjanje na plaži tamo postaje dobar način zarade za mlade muškarce, kojom mogu da prehrane sebe i svoju porodicu. Nije ni čudno da oni radije biraju starije dame, koje su za seks spremne da plate više od onih mlađih. U Negrilu, muškarci mogu da zarade oko 100 dolara za seks sa ženom, dok je cena za pružanje usluge oralnog seksa, koji se na Jamajci smatra tabuom, iznosi oko 150 dolara.

Veliki broj muškaraca unajmljuje se pod maskom posla „vodiča“, s tim što često iz celog paketa oni kao pružaoci seksualnih usluga dobijaju skupe večere i prenoćište u luksuznom smeštaju.

Definicija seks-turiste je odrasla osoba koja putuje s ciljem ostvarenja legalnog seksa na koji pristaju obe strane, najčešće u zamenu za novac ili poklone. Većina ljudi pretpostavlja da su seks-turisti muškarci, dok se odnos između sredovečnih dama i mladića s plaže smatra samo nekom vrstom bezazlene zabave. Međutim, kao i često puta u seksu, i u ovom postoje dvostruki standardi. Jana (67) provela je sve svoje odmore u proteklih 10 godina u zapadnoj Africi. Ona obožava tamošnje ljude, kulturu i hranu, a naročito muškarce.

„Oni tako divno tretiraju žene, daju komplimente, dodiruju… Uz njih se osećate kao prava žena. Ne smeta mi što im plaćam pića i večere ako provedu s mnom noć“, kaže Jana.

Razvedena je, ima dva odrasla sina, a objašnjava kako muškarci njenih godina nisu „poželjan materijal“, ne zato što bi bili loši ljubavnici, već zato što oni samo „žele novu ženu“. Njoj je dosadilo biti neko ko samo kuva i sprema drugome, to ionako čini za sebe, ona želi seks i romantiku, nežnost.

Za druge, ovakvi su dogovori ipak nešto negativniji. Neznanje, nezainteresovanost i nedostatak brige za siromaštvo i manjak izbora koji karakteriše život muškaraca koji rade kao žigola rezultira time da žene često romantizuju svoje postupke. U stvarnosti, život tih muškaraca nije puno drugačiji od žena koje se u siromaštvu i bedi odlučuju na prostituciju.

Za sve priče o romantici, jezik seksualnog turizma poprilično je jednostavan, na Jamajci se muškarci u tom poslu nazivaju „beach boys“ ili „rastatutes“. Žene koje traže njihove usluge muškarci nazivaju „bocama mleka“, delimično zbog njihove blede puti, a delimično jer se na njih gleda kao na nešto što treba „napuniti“. U celoj priči nisu samo belkinje. Bogate starije Japanke slične usluge traže na Baliju, gde plaćaju lokalnim mladićima za seks.

Među klijentkinjama su ponekad i žene koje su u braku, u kom muž više nije zainteresovan za njih ili i sam ima ljubavnice. Jedan od „momaka s plaže“ objasnio je tačno šta te klijentkinje žele i kako im on pruža zadovoljstvo.

„Jedna od najčešćih fantazija žena je da se nad njima dominira, a tek manji deo njih voli suprotno. Zbog toga radim lagano vezivanje i ponašam se s njima kao Kristijan Grej, ali bez udaraca“, navodi se.

Kao najbolju predigru navodi šaputanje na večeri, uz čašu vina u punom restoranu, o tome šta će im raditi kasnije. Dodiri ispod stola po kolenima, poljupci u vrat i strastveni „napad“ u liftu koji se svakog trenutka može otvoriti nešto je što će većinu žena veoma uzbuditi, kaže mladi žigolo.

„Najbolja „pretnja“ koju im u seksu govorim je da ih neću pustiti dok tri puta ne dožive vrhunac, a da imam vremena na pretek. Važno je da one budu potpuno opuštene i u svom svetu fantazija, to je najbolji seks za svaku ženu“, zaključuje na kraju.

Izvor: Independent
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *