RIBOLOVCI ZAHTEVAJU: Zaustaviti nelegalni izlov ribe kod Bezdana i Apatina

RIBOLOVCI ZAHTEVAJU: Zaustaviti nelegalni izlov ribe kod Bezdana i Apatina

Udru┼żenje “Ujedinjeni ribolovci Srbije” uputilo je nadle┼żnim institucijama otvoreno pismo u kojem je zatra┼żilo da reaguju zbog masovnog nelegalnog izlova ribe na Dunavu kod Bogojeva, Bezdana i Apatina, koji se odvija ve─ç vi┼íe nedelja.

“Prekomerni izlov obavlja se iz ─Źamaca, ve┼íta─Źkim mamcima, pri ─Źemu se masovno kr┼íe propisi o dozvoljenom dnevnom ulovu (jedna riba te┼ża od pet kilograma odnosno najvi┼íe tri soma te ukupne te┼żine), koji se vi┼íestruko prebacuje u mnogim slu─Źajevima”, navodi se u saop┼ítenju tog udru┼żenja.  

Ujedinjeni ribolovci Srbije navode da se tako ulovljena riba stavlja u nelegalni promet, tako ┼íto se prodaje ribljim restoranima, ─Źardama, ribarnicama ili direktno na pijacama, zbog ─Źega zna─Źajnu ┼ítetu trpe i po┼íteni privredni ribari i ostali koji obavljaju legalni promet u okviru zakona.  

“Na ┼íteti je i dr┼żava, koja je uskra─çena i za porez na promet te ribe i za porez na dobit onih koji tom ribom trguju”, dodaje se.  

To udru┼żenje je dodalo da je dr┼żavnim organima poznato da se tako ne┼íto de┼íava, budu─çi da na udarnim mestima usred dana bude prisutno i po 30 ─Źamaca iz kojih nesavesni ribolovci kradu ribu, a da su se takve pojave javljale i ranijih godina.

Izvor: Beta
Foto: Pixabay
  •   
  •   

Komentar

Va┼ía email adresa ne─çe biti objavljivana. Neophodna polja su ozna─Źena sa *