Prodaje se zemljište Marine Dorćol, početna cena 3,8 milijardi dinara

Prodaje se zemljište Marine Dorćol, početna cena 3,8 milijardi dinara

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda sutra objaviti oglas o otuđenju građevinskog zemljišta na lokaciji “Marina Dorćol”, preneo je Beoinfo.

Rok za dostavljanje ponuda je 12. septembar, a licitacija je 13. septembra.

Vesić je naveo da će početni iznos cene na javnom nadmetanju biti 3,8 milijardi dinara, koliko iznosi procenjena tržišna vrednost zemljišta na toj lokaciji površine četiri hektara.

“Pored iznosa koji bude postignut na javnom nadmetanju, u budžet grada biće uplaćen i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta koji će budućem investitoru biti obračunat za objekte koje planira da gradi”, istakao je Vesić.

Kako je naveo, prema planu detaljne regulacije lokacija se nalazi u zoni predviđenoj za komercijalne delatnosti i stanovanje, a pored ovih objekata obavezna je i izgradnja uređenih zelenih površina sa drvoredom, koji moraju biti u javnom korišćenju.

“Maksimalna bruto površina objekata koji se grade na lokaciji je 76.000 kvadratnih metara. Na tehničku dokumentaciju za sve objekte i sadržaje koji se budu gradili saglasnost će davati Komisija za planove Skupštine grada Beograda”, rekao je Vesić.

On je objasnio da će budući investitor morati da se pridržava uslova nadležnih institucija u pogledu zaštite okoline spomenika kulture Termoelektrana “Snaga i svetlost”, kako se ne bi ugrozile njene vrednosti.

Grad Beograd će, dodao je Vesić, preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, obezbediti pristup kompleksu preko dve javne saobraćajnice koje su planirane sa zapadne strane kompleksa, dok će obaveza investitora biti da izgradi sve komunalne instalacije u okviru kompleksa radi povezivanja sa javnom infrastrukturom.

“Obaveza investitora će biti da o svom trošku rekonstruiše kran stare centrale i crpnu stanicu”, rekao je Vesić.

Izvor: N1
Foto: Prokletabrana.net
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *