Poslanici SzS traže od gradske vlasti da ukloni divlje objekte na Savskom nasipu, prijave u pripremi

Poslanici SzS traže od gradske vlasti da ukloni divlje objekte na Savskom nasipu, prijave u pripremi

Odbornička grupa Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda zahteva od gradske vlasti da momentalno ukloni sve “divlje objekte” na Savskom nasipu, kao i da se broj splavova na Savskom keju svede na broj predviđen Planom za postavljanje plovila Grada Beograda, rekao je danas šef odborničke grupe SzS i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

“Nelegalnom gradnjom i nelegalnim zauzimanjem površina na ovom potezu narušava se zaštićena zona beogradskog vodoizvorišta, kompromituje odbrana grada od budućih poplava i brutalno otima savsko priobalje od naših sugrađana”, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je dodao da su vlasnici “divljih objekata” izgradnjom septičkih jama i bušenjem reni-bunara ugrozili snabdevanje Beograđana pijaćom vodom, i istakao da “niko nema prava da se kocka za zdravljem Beograđana, niti da im na kriminalan način otima obale reka”.

“U razgovoru sa građanima Novog Beograda obavešteni smo da su zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću predočene sve ove relevantne informacije i pismene pritužbe, ali je da je on odbio da reaguje”, naveo je Jovanović.

Jovavnoić je upozorio zamenika gradonačelnika Vesića i sva druga odgovorna lica u Gradskoj upravi Beograda da će u slučaju daljeg nečinjenja protiv njih biti, kako je istakao, u najkraćem roku podnete krivične prijave zbog dela kriminalnog udruživanja, protivpravnog zauzimanja zemljišta i oštećenja nasipa.

Izvor: Beta
Foto: Pixabay
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *