Podvodni put od Pančeva do Jordana

Podvodni put od Pančeva do Jordana

Pančevci imaju reku u kojoj ne mogu da se kupaju i samo jedan bazen. Ali imaju svetsku prvakinju u plivanju (Nađa Higl), najmlađu učesnicu u plivanju na predstojećim Olimpijskim igrama (Anja Crevar), kao i i izuzetno uspešne ronioce koji su veoma cenjeni u svetu.

Pančevački ronioci završavaju poslednje pripreme pred put u Jordan. Imali su kondicione treninge, proverili su svu opremu da ne bi bilo nekih neprijatnih iznenađenja i spremno dočekuju da prve zarone u Crveno more.

Predstavnici kluba „Svet ronjenja“, još pre tri godine su dobili poziv od turističke organizacije Jordan da ih posete i da im naprave fotografije za kalendar iz podvodnog muzeja.

„U Jordan idemo zbog fenomenalnih olupina koje se nalaze ispod mora. Tu su stari brodovi, avioni i tenkovi što obalu Jordana čini posebnom i jedinstvenom u čitavom svetu. Sve te olupine na jednom mestu je nešto što se mora videti“, rekao je Janez Kranjc, predsednik RK „Svet ronjenja“ iz Pančeva.

Crveno more je jedno od pet najlepših destinacija za ronjenje i članovi kluba „Sveta ronjenja“ već treći put se vraćaju na tu destinaciju, jer, kako kažu, nisu još dovoljno istražili sve što se nalazi uz obalu grada Akaba.

„Roniti u avionu koji je nedavno potopljen u more je doživljaj koji se malo gde može osetiti i ovakve stvari nisu uobičajene i zato se tamo vraćamo. Osim ovih olupina, živi svet Crvenog mora je nešto što je neverovatno i što je teško opisati“, istakao je Janez Kranjc.

Ronioci će šest dana boraviti na Crvenom moru u Jordanu i imaće dovoljno vremena da naprave nove nezaboravne fotografije i podvodne snimke.

Izvor: RTS
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *