Po prvi put na Svetskom šampionatu u podvodnoj fotografiji učestvuje neko iz Srbije

Po prvi put na Svetskom šampionatu u podvodnoj fotografiji učestvuje neko iz Srbije

Srbija i naše ronjenje prvi put u istoriji imaće predstavnika na Svetskom šampionatu u podvodnoj fotografiji. Vladimir Mladenović, višestruki pobednik na državnim, regionalnim i internacionalnim takmičenjima, predstavljaće Srbiju na Svetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji koje će biti održano od 17. do 21. septembra na Tenerifima.

Na Svetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji učestvovaće više od 60 takmičara iz 40 zemalja, a našu zemlju će prvi put predstavljati Vladimir Mladenović.

Vladimir Mladenović se ronjenjem na dah bavi od 16.godine, a profesionalno podvodnom fotografijom počinje da se bavi od 2014. god. U poslednjih 5 godina ronio je na najatraktivnijim ronilačkim lokacijama na svetu od Kajmanskim ostrvima, Boneire ostrvu, Egiptu, Izraelu, Turskoj, Španiji i Grčkoj, do Hrvatske i Crne Gore.

Vladimir Mladenović

Do sada se, pored nacionalnih takmičenja koje se odžavaju svake godine u Srbiji i gde je osvajao uvek visoka mesta, takmičio i na internacionalnim prvenstvima u Turskoj, Hrvatskoj i na Kajmanskim ostrvima. Vladimirove fotografije su objavljivane u mnogim renomiranim svetskim časopisima kao što su Nacionalna Geografija, EZDive, Scuba Diver, Scuba Life i mnogi drugi.

Podvodna fotografija spada u sportsku disciplinu u okviru ronilačkih takmičarskih disciplina kao što su Statička i dinamička apnea, Podvodni hokej, Plivanje sa perajima, Orijentaciono ronjenje i mnoge druge ronilačke discipline i veštine pod vodom.

Takmičenja u podvodnoj fotografiji se odvijaju po posebnim pravilima i u unapred određenim vremenskim intervalima, a uslovi moraju biti isti za sve takmičare.

Svetsko prvenstvo u podvodnoj fotografiji održava se od 17. do 21. septembra na Tenerifima.

Izvor: RTS
Foto: Vladimir Mladenović
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *