Paradajz ili ajvar turisti, pitanje je sada?

Paradajz ili ajvar turisti, pitanje je sada?

Izraz “paradajz turista” dobio je potpuno novu dimenziju kada su u pitanju Srbi koji letuju u Grčkoj.

Hrle u Grčku na početku i na kraju sezone zbog jeftinih aranžmana, ali to ne rade kako bi izbegli gužve. Srbi u Grčkoj nisu paradajz, nego ajvar turisti, a priča se pokrenula nakon što su se vozači autobusa počeli žaliti na preteške kofere koje Srbi nose iz Grčke. Neki čak i po četiri kofera. Pune ajvara.

Srbi u Grčkoj prave zimnicu, a zbog preteških kofera pojedini su autobusi morali menjati gume. Brojne agencije primile su žalbe gostiju koji iznajmljuju apartmane nakon što ih napuste Srbi koji unutra prave ajvar i džem od marelice. Agencije u tim apartmanima redovno nalaze haos, a Srbe su već počeli upozoravati da je pravljenje ajvara u apartmanima strogo zabranjeno.

Razlog ove bizarne rabote je ušteda električne energije (ne koriste svoju, nego struju iz jeftinog apartmana) i makedonske paprike, koju Srbi lako nabavljaju na putu ka Grčkoj. 

“Kada sam im pokušao pomoći da unesu kofere u autobus na putu za Srbiju, ostao sam u čudu kada sam shvatio koliko su koferi teški i da ih zapravo ne mogu podignuti. Kad sam ih pitao što je unutra, najnormalnije su mi odgovorili da se u koferu nalaze tegle s ajvarom”, ispričao je jedan vozač autobusa.

Izvor: Žena Blic
Foto: Portal NA VODI
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *