Novi pomor riba u Južnoj Moravi

Novi pomor riba u Južnoj Moravi

Drugi put za mesec dana uginule ribe plutaju Južnom Moravom. Do pomora je došlo u okolini Leskovca, a u Ribolovačkoj službi “Veternica” kažu da su na terenu i vade uginule ribe iz reke.

Veliki broj riba pluta rekom na oko kilometar od ušća Južne Morave i Veternice, a prema rečima ribolovaca, voda je u ovom delu bila crna.

Osim u reci, uginulih riba ima i na obali. Novi pomor je na potezu između Lakošnice i Razgojne. Katastrofa – kažu ribari.

Do sada je iz reke i sa obale sakupljeno dvadesetak kilograma ribe, kažu u Ribolovačkoj službi “Veternica”, a o svemu su obavestili nadležne inspekcije.

Nepristupačan je teren, tako da još nemamo procenu koliko je ribe uginulo. Još nemamo informacije šta je dovelo do pomora, ali pratimo situaciju na terenu – kažu u ribočuvari.

Podsetimo, početkom jula veliki pomor riba dogodio se kod Vladičinog Hana, a ministarstvo još nije utvrdilo ko je odgovoran. Pokrenuli postupak za privredni prestup protiv fabike “Nekatar”, ali nisu pojasnili šta je konkretan razlog za to.

U istom periodu uginule ribe plutale su Jablanicom kod Medveđe i Lebana, a uzroci ovog pomora i dalju su nepoznati.

Izvor: Južne vesti
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *