NESVAKIDAŠNJI ULOV: Soma od 98 kilograma vratio u Tisu

NESVAKIDAŠNJI ULOV: Soma od 98 kilograma vratio u Tisu

Ribolovačka sreća ponovo se osmehnula Čongoru Ožvaru (29) iz Kanjiže, koji je u subotu u popodnevnim satima na Tisi kod Kanjiže upecao soma kapitalca teškog 98 kilograma, dugog 245 cenimetara.

Ožvar kaže da je soma grdosiju oko 15.30 časova upecao kod ostrva uzvodno od Kanjiže, vertikalnom varaličarskom tehnikom i da mu je trebalo oko pola sata da ga izvadi u čamac.

Sportskom ribolovcu iz Kanjiže ovo nije prvi ulov ovako krupnog soma, na sličlan način postavljanjem mamka na vertikali. Pre 11 meseci Ožvar je na Tisi takođe imao sreću da upeca kapitalca koji je težio 78,23 kilograma i bio dug 208 centimetara.

Ožvar je sportski ribolovac od malih nogu iz zadovoljstva, a kao i u slučaju lane upecanog kapitalca, i ovog soma koji je teži bezmalo za 20 kilometara, posle slikanja vratio u Tisu. Osvedočeni mladi sportski ribolovac ističe da je to njegov doprinos u očuvanju ribljeg fonda u reci.

Pre 11 meseci Ožvar je na Tisi takođe imao sreću da upeca kapitalca koji je težio 78,23 kilograma i bio dug 208 centimetara.

Da u reci Tisi ima krupnih primeraka somova, potvrđeno je i na ovogodišnjem prvom svetskom prvenstvu u lovu somova bućkom, koje je održavano još na vodama Dunava i Zvorničkog jezera.

Podsetimo da su za pobedu na tom prvenstvu sa ulovom soma od 93 kilograma u Tisi, pobedu odneli Predrag Radosavljev i Saša Bajazet iz Novog Sada.

Takmičenje je održano pod motom „Uhvati i pusti“, pa je taj kapitalac i sav ulov vraćan nazad u vodotoke, a uvek ga se pridržava i sportski ribolovac Čongor Ožvar.

Izvor: Dnevnik
Foto: Privatna arhiva
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *