Nakon tuče u Toplom Dolu, narod odbranio ono što mu pripada

Nakon tuče u Toplom Dolu, narod odbranio ono što mu pripada

Ono što se u ponedeljak desilo na gradilištu mini hidroelektrane u Toplom Dolu kod Pirota je posledica nepostojanja pravne države, jer kad nje nema narod mora sam da brani ono što mu pripada, izjavio je danas predstavnik udruženja građana Odbranimo reke Stare planine Aleksandar Jovanović.

Za svoju slobodu se izborilo 20 stanovnika Toplog Dola, a investitor je išao da se izbori za građevinsku dozvolu koja mu ističe, a koja nije validna, istakao je Jovanović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, na kojoj je bio sa poslanicom Sonjom Pavlović.

On je objasnio da je sukob u ponedeljak u Toplom Dolu izbio jer su pripadnici obezbeđenja investitora Dragana Josića građane, ljude od 80 godina, poprskali biber-sprejom.

Ukoliko se ovo nastavi, i nastavi nepoštovanje zakona, imaćemo “Topli Do” i na drugim mestima, upozorio je Jovanović. On je podsetio da su na slučaju izgradnje mini hidroelektrana u mestu Rakita prekršeni svi zakoni i ljudska prava i da su o tome razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na pitanje zašto sa Vučićem, kad on kao predsednik države ima samo protokolarnu vlast, a ne sa premijerkom Anom Brnabić, koja je na čelu izvršne vlasti, Pavlović je odgovorila da je nesreća Srbije što je “Vučić proglašen vrhovnim bogom i od njega se očekuje da reaguje na sva pitanja”.

Izvor: N1
Foto: Pixabay
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *