Interes za krstarenjem ne jenjava – iznenađujuć porast rezervacija za iduću godinu

Interes za krstarenjem ne jenjava – iznenađujuć porast rezervacija za iduću godinu

Proteklih mesec, dva, neki kruzeri besciljno su plovili duž obala čekajući da im neko odobri vez i dopusti iskrcavanje putnika na kopno. Kruzeri su za vreme pandemije korona virusa, postali plutajući karantini poput Holland America’s “Zaandama”, koji je stigao pred Floridu s 200 putnika nakon što mu je odbijen zahtev za pristajanjem u lukama Čilea, Perua i Argentine.

Dve sedmice proveo je na moru pre nego što je pristao na Floridi – na kruzeru je od korona virusa umrlo četvoro putnika, objavili su američki mediji, a uoči pristajanja u luku javnost je doznala i precizan broj zaraženih – 26 putnika i 50 članova posade.

Usprkos svemu, interes za popularnim turama na kruzerima sa svim blagodatima ovoga sveta ne jenjava. Štaviše, rezervacija za krstarenja u 2021. sve je više, navode američki mediji.

Analitičari iz multinacionalne kompanije UBS kažu kako je broj rezervacija za krstarenja u 2021. “porastao za devet posto u posljednjih 30 dana u odnosu na isto vreme prošle godine”.

– Brojke uključuju i ljude s uplatama od otkazanih krstarenja ove godine, što pokazuje njihovu iznenađujuću upornost u želji da idu na krstarenja – stoji u aktualnom izveštaju analitičara UBS-a.

Prema UBS-u, plovidbe Azijom i Aljaskom čine najveći broj rezervacija.

Izvor: Morski.hr
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *