Gradska uprava Beograda odbila ponudu Saobraćajnog fakulteta, vezanu za javni rečni prevoz

Gradska uprava Beograda odbila ponudu Saobraćajnog fakulteta, vezanu za javni rečni prevoz

Ideja gradskih čelnika da uvedu javni rečni prevoz i omogući građanima da od Obrenovca ili Grocke brodom stignu do centra prestonice naišla je na prve prepreke. Izrada studija o opravdanosti rečnog prevoza obustavljena je jer na tender nije stigla nijedna prihvatljiva ponuda.

Do isteka roka za prijavu zainteresovanih, 12. februara, stigla je samo jedna ponuda i to Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ponuda je glasila na 9,25 miliona dinara, odnosno za 250.000 dinara manje nego što je Sekretarijat za javni prevoz predvideo vrednost javne nabavke. Stručna komisija utvrdila je da ponuđač ne ispunjava poslovne i kadrovske kapacitete.

Podsećamo, ponuđač je trebalo da definiše mrežu rečnih linija, redove vožnje, broj plovila, potrebne pristane, opremu, postrojenja, kadrove, ali i da da ideje za organizaciju i načine upravljanja javnim rečnim prevozom. Trebalo je i da odredi povezanost pristaništa sa postojećim linijama javnog prevoza, ali i uvođenje “parkiraj i vozi” sistema na pristaništima. Ideja grada bila je i da se rečni prevoz integriše u sistem javnog prevoza.

Da li će u skorije vreme ponovo biti raspisan tender za rečni prevoz, zasad nije poznato.

Izvor: Večernje novosti
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *