Gradnja novih brodova u Bačkom Monoštoru skoro stala, jer nedostaju majstori

Gradnja novih brodova u Bačkom Monoštoru skoro stala, jer nedostaju majstori

Brodogradilište u Bačkom Monoštoru iz 1796 godine, najstarije je brodogradilište u ovom delu Evrope. Za stalne kupce iz zapadne Evrope, monoštorsko brodogradilište bilo je mesto izgradnje kvalitetnih i savremenih brodova. Danas, izgradnje novih brodova skoro i nema.

Četiri nova objekta za holandsko tržište, remontovanih tridesetak objekata za mađarsko, srpsko i hrvatsko tržište, prerađenih preko 2000 tona materijala, zaposlenih preko 150 radnika… Bila je to slika uspešnog brodogradilišta u Bačkom Monoštoru u zenitu proizvodnje 2007. godine.

Nakon stečaja, od 2014., vlasnik brodogradilišta je Vip Brodoremont. Trenutno je na generalnom remontu, pored broda mađarskog pozorište i najstarijih objekata na Dunavu iz 1871 godine, je još osam objekata.

“Imamo gasne tankere, gurače, pretovarna postrojenja, barže a očekujemo dva postrojenja iz Hrvatske, očekujemo i jedan vojni objekat iz vojske Srbije a u pregovorima je i jedan muzejski primerak – parobrod koji će doći na generalni remont”, naglasio je Srđan Čanković, direktor Brodogradilišta u Bačkom Monoštoru.

Iako je još uvek je u funkciji strug iz 1842. godine, u brodogradilištu je poslednjih godina je izgrađena nova hala, kupljeni novi instrumenti, makaza i aparati za varenje kako bi se povećala produktivnost.

“Jedna od najsavremenijih mašina, što se tiče plazme je kod nas, doduše i najskupljih i mislim da smo u Vojvodini po tome najjači”, kaže majstor Dejan Forgić.

“Odlučio sam se za ovaj zanat zato što je lako zaposlenje, može se raditi ali planiram nastaviti studije jer ovo nije perspektiva ali usput je odličan posao”, ističe Adam Mrvičin, elektrozavarivač.

“Imamo posla preko glave, pored brodogradnje, radimo i industriju, pokrivamo Zapadnobački okrug, fabrike, sve što im je potrebno, izlazimo u susret, …”, navodi Srđan Čanković, direktor Brodogradilišta u Bačkom Monoštoru.

Brodogradnja je ipak u drugom planu. Najveći problem jeste manjak dobrih majstora i radnika koji su svoje znanje i veštine odneli sa sobom na brojna tržišta zapadne Evrpope.

“Nemamo dovoljno ljudi za novogradnju i radimo konstrukcije u novoj hali, imamo od četrdeset i dvoje do pedeset zaposlenih”, kaže Ivan Pašić, šef proizvodnje u Brodoremontu.

Brodogradilište u Bezdanu, za razliku od monoštorskog, vlasništo je hrvatskog državljanina Miroslava Reljanovića i u zakupu je jedne srpske firme koja o tome šta radi nije želela govoriti za RTV.

Izvor: RTV
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *