Francuske vlasti ne dozvoljavaju da kruzer sa francuskim putnicima pristane u Marsej

Francuske vlasti ne dozvoljavaju da kruzer sa francuskim putnicima pristane u Marsej

Putnici na kruzeru „Kosta Delisioz“, ljuti zbog odbijanja francuskih vlasti da odobre pristajanje broda u Marsej, strahuju da bi ih mogli iskrcati u Italiji, zemlji koja je najviše u Evropi stradala u epidemiji kovida-19.

„Francuske vlasti ne dopuštaju iskrcavanje oko 400 Francuza u Marsej! To je razlog naše ljutnje! Preti nam opasnost od iskrcavanja u Italiji! Je li to pametno?“ pita francuska penzionerka koja je s agencijom Frans pres razgovarala putem aplikacije Votsap.

Mišel i njen suprug Patrik, koji su 5. januara iz Venecije pošli na put oko sveta, trebalo je da se u taj grad vrate 26. aprila.

„Sve je bilo u redu do 20. februara, kada su nas obavestili o promeni rute. Otkazano je zaustavljanje u Aziji i direktno smo se uputili prema Australiji i Novom Zelandu“, kaže penzionerska.

„Od 17. mart, kada je u Francuskoj uvedeno ograničenje kretanja, niko nije došao na brod ni sišao s njega i sve su se aktivnosti nastavile uz pojačane higijenske mere“, rekla je ona.

Istakla je da na brodu nema virusa, ali je problem što ne znaju šta će biti s njima nakon povratka u Francusku.

Francuske vlasti su, međutim, saopštile da je kruzeru zabranjeno pristajanje u Marsej, jer tu nije bilo predviđeno zaustavljanje.

Na brodu su 423 francuska putnika i 580 ljudi koji imaju prebivalište u Nemačkoj, Belgiji i Švajcarskoj.

Izvor: Agencije
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *