Državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom u znaku niških plivača

Državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom u znaku niških plivača

Osamnaest medalja, od kojih 11 zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje, to je bilans učešća plivača sa invaliditetom na, minulog vikenda, održanom takmičenju „Beograd open 2019“ koje je bilo ujedno i Državno prvenstvo Srbije, osvojivši ukupno 18 medalja.

Takmičari Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin“, njih trinaestoro, iz Beograda su se vratili sa 10 zlatnih, tri srebrne i tri bronzane medalje, a plivač niškog Udruženja mladih sa invaliditetom „Kišobran“ Nikola Ljubisavljević osvojio je zlatnu i srebrnu medalju.

Kao i prethodnih godina na „Beograd openu“ ponovo je zablistao Nišlija Nemanja Tadić osvojivši zlatnu medalju na 100 metara slobodnim stilom i 100 metara ledjno.

Njegov uspeh je utoliko veći ukoliko se uzme u obzir da ne trenira plivanje već godinu dana, pošto je bazen zamenio atletskom stazom.

Pre samo nedelju dana Tadić je postao i prvak države u skoku uvis preskočivši na Državnom prvenstvu u Kruševcu lestvicu koja je bila postavljena na 1,5 metara.

Osim Nemanje Tadića za „Delfin“ su u Beogradu odlično su isplivali i Vuk Jović, Vuk Šakić i najmladja „Delfinova“ takmičarka Milica Dimitrijević.

Plivač Udruženja mladih sa invaliditetom „Kišobran“ Nikola Ljubisavljević osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara slobodnim stilom i srebrnu medalju na 100 metara slobodnim stilom.

Medjunarodne sportske igre „Beograd open“ najmasovnije je takmičenje osoba sa invaliditetom koje se održava u našoj zemlji.

Na ovogodišnjem, šestom po redu „Beograd openu“ osim u plivanju, održana su i takmičenja u sedećoj odbojci, stonom tenisu, atletici, golbalu, košarci u kolicima, fudbalu za gluve, plivanju, parabicilizmu, šahu, jahanju, pikadu za slepe i karateu. „Begrad open 2019“ okupio je ove godine oko 800 takmičara iz 25 zemalja.

Izvor: Niške vesti
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *