Da li je UN na putu da legalizuje kemtrejls?

Da li je UN na putu da legalizuje kemtrejls?

Fenomen hemijskih tragova na nebu (chemtrails) godinama je tretiran kao suluda teorija zavere ili nemoguća šizofrena ideja. Jedan sastanak IPCC-a promenio je odnos prema ovoj teoriji, prenosi Sputnik.

Na tom sastanku Ujedinjenih nacija zaključeno je kako je upravo geoinženjering budućnost „borbe protiv klimatskih promena“, termina koji vešto zamenjuje uvreženo globalno zagrevanje.

Kako sprovesti plan?

Vrlo jednostavno, belim aerosolnim kondenzacijskim parama koje podsećaju na duguljaste razdvojene oblake. U početku bi ideju sprovodili u delo brodovi s pogonom na vetar, koji bi maglu morske soli plasirali u atmosferu.

Mreža od tristotinak takvih brodova bila bi dovoljna za početak, a kasnije bi posao preuzeli avioni bez pilota ili putnički avioni koji bi imali prostoriju za aerosolno zaprašivanje, prenosi portal „Neksus“. Početno bojenje oblaka bilo bi ubrzo pretvoreno u stvaranje veštačkih stratokumulusa, a kasnije i idealno dizajniranih oblaka nove generacije.

Naučni timovi UN promovišu i ideju o zaprašivanju iznad postojećih oblaka. Interesantno je da sve tri angažovane grupacije tvrde kako u stvarnosti zasad ne postoje slični eksperimenti i da je reč o pionirskim poduhvatima.

Izvor: Sputnik
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *