Brodogradnju u Srbiji spašavaju crnogorski stručnjaci

Brodogradnju u Srbiji spašavaju crnogorski stručnjaci

Pukovnik u penziji, s ekipom inženjera i iskusnih majstora iz Crne Gore, krenuo je u obnovu nekad velikog srpskog brodogradilišta.

Kompanija Arsenal-Rem iz Kraljeva u Srbiji, u vlasništvu Vasilija Pecića, bivšeg tehničkog direktora crnogorskog vojnog brodogradilišta Arsenal u Tivtu i mornaričko-tehničkog pukovnika u penziji, za koju radi jedan broj bivših inženjera i iskusnih majstora tivatskog Arsenala, od vlade Srbije će dobiti podršku da obnovi i razvije domaću brodogradnju.

To je obećala Ana Brnabić, premijerka Srbije, koja je nedavno posetila Apatin i tamošnje brodogradilište na reci Dunav, a čiji je Arsenal-Rem vlasnik od prošle godine.

“Brodogradilište u Apatinu dokaz je koliko su važne domaće investicije. Zahvalila bih kompaniji Arsenal-Rem iz Kraljeva, celom timu i porodici Pecić, jer su pokazali hrabrost da uđu u ovako ambiciozan projekt”, rekla je Brnabić.


Crna Gora odbila sve predloge

Kompanija Arsenal-Rem iz Kraljeva, koja ima i istoimenu firmu kćer u Tivtu, za 2,1 miliona eura kupila je Brodogradilište Apatin koje je nakon niza neuspešnih privatizacija završilo u stečaju. U novu opremu za brodogradilište firma je u međuvremenu uložila 800.000 eura.

“Kada već nismo uspeli spasiti brodogradnju u Tivtu i Crnoj Gori, probat ćemo spasiti brodogradnju u Srbiji”, rekao je je Pecić. On je proteklih desetak godina, od kada je zatvoren Arsenal u Tivtu i Jadransko brodogradlište Bijela, nastojao preko svojih firmi iz Kraljeva i Tivta održati kontinuitet brodogradnje i brodoremonta u Boki, koja ima dugu tradiciju, a ukazivao je da za to nije bilo razumevanja kod crnogorske vlade.

Svi Pecićevi predlozi da se barem deo kapaciteta Arsenala ili Bijele sačuva i nastavi brodogradnja odbijeni su s obrazloženjem da budućnost Boke i Crne Gore nije u industriji, već pre svega u turizmu. Tako mornarica Crne Gore, kao ni brodari koji imaju veća turističko-izletnička plovila, više ne mogu u svojoj državi obaviti remont na svojim brodovima.


Apatinsko brodogradilište

Ovo brodogradilište bilo je najveće rečno brodogradilište u bivšoj Jugoslaviji i drugo po veličini u Europi.

Osnovano je pre sto godina i sa 800 radnika bilo je najveći poslodavac u tom vojvođanskom gradu i jedna od najuspešnijih izvoznih kompanija u Srbiji. Brodogradilište raspolaže tehničkim kapacitetima koji su omogućavali da se u njemu grade rečni, ali i morski brodovi različitog tipa i namena, od tankera, preko tegljača, do plovila za naftnu i offshore industriju. Izgradilo je više od 400 brodova.


Plata i do 1200 eura

Gotovo potpuno ekonomski uništeno brodogradilište, ali koje je sačuvalo glavne tehničke resurse Pecić je počeo vraćati u život.

Trenutno u brodogradilištu radi 20 stalnih radnika, ponovno su počeli remonti rečnih brodova i plovila, ali su planovi ozbiljniji, pa je Pecić već sklopio sporazum o suradnji sa Srednjom tehničkom školom u Apatinu, gde će biti uveden sistem dualnog obrazovanja mladih za deficitarna zanimanja u brodogradilištu, pre svega smer za zavarivače i brodomontere.

Ta kompanija je zavarivačima ponudila početnu platu od 600 eura, ali ona zavisi od njihove veštini i može dostići i do 1200 eura.

Izvor: Poslovni dnevnik
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *