Bračni par PUKOM SREĆOM PREŽIVEO udar barže u splav

Bračni par PUKOM SREĆOM PREŽIVEO udar barže u splav

Bračni par iz sela Taraš kod Zrenjanina pukom srećom je izbegao smrt u četvrtak uveče, kada je u splav na kojem su spavali udarila teretna barža koja ga je smrvila.

Srećom, Nebojša A. (61) i njegova supruga Danica (61) iz ruševina splava na Tisi izvukli su se lakše povređeni, a kako je izgledala ova nesreća, opisao je njihov sin Ljubiša A.

– Taj splav imamo godinama i moji roditelji često tu borave. Kobne večeri su spavali na splavu. Majka je ležala do prozora i čula nekakvu neobičnu buku. To ju je nateralo da ustane iz kreveta. Kroz prozor je videla ogromni brod koji ide ka njima. Kaže da je zvuk bio jeziv i da ništa sem crnila nije videla – kaže Ljubiša o traumi koju su njegovi roditelji preživeli.

Danica je brzo, prema njegovim rečima, probudila muža i oni su uspeli da napuste splav koji se u trenutku udara broda rušio na njih.

– Brod je bukvalno prošao kroz splav i smrvio ga! Mama i tata su nekako uspeli da se izvuku ispod srušenog krova i da se kroz šumu dokopaju obale. Pomoć su potražili u selu, a odatle su otišli u Urgentni centar – kaže Ljubiša dodavši da je šteta na splavu totalna.

Kako kaže njihov sin, ovaj bračni par je imao sreće da je uspeo da se izvuče iz ruševina splava i dođe do sela koje je udaljeno.

– Nisu mogli nikoga da pozovu, jer su im telefoni završili u vodi. Oni su proveli noć u Urgentnom centru nakon čega su pušteni na kućno lečenje – kaže on.

– Povrede nisu velike. Tata ima povredu ramena i oboje imaju posekotine po licu i telu, malo su i ugruvani. Sada se odmaraju kod kuće. Najvažnije je da su živi – ističe Ljubiša.

Barža je nakon prelaska preko splava udarila u obalu, a zatim samo nastavila plovidbu. Nesreća je policiji prijavljena oko 22.30 sati, a istraga je u toku.

Navodno, barža nije imala svu neophodnu opremu, a čovek koji je upravljao njom je rečnoj policiji rekao da nije ni video splav, iako ova porodica tvrdi da je dobro osvetljen.

Izvor: BLIC
Foto: Privatna arhiva
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *