📷 U barsku luku uplovila jedna od najatraktivnijih superjahti na svetu

📷 U barsku luku uplovila jedna od najatraktivnijih superjahti na svetu

Jedna od najatraktivnijih superjahti na svetu – Olivia O nedavno je uplovila u luku Bar. Superjahta u barsku luku uplovila je zbog punjenja 270 tona goriva.

Ovo je prva jahta koja je uplovila u akvatorij barske luke nakon što je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti dalo saglasnost za otvaranje crnogorskih luka i marina za nautički turizam, 23. aprila.

Spektakularni brod plovi pod zastavom kajmanskih ostrva, dug je 88,5 i širok 16 metara, a u luku Bar stigao je iz Valete.

Prema dostpunim informacijama, superjahta je izrađena u Norveškoj i prošle godine je isporučena vlasniku. Za njen ekstravagantni izgled zaslužan je najpoznatiji dizajner jahti Espen Oeino.

Unutrašnjost superjahte dizajnirana je za maksimalan komfor 20 gostiju koji na raspolaganju imaju 8 kabina, bioskop, bazen, heliodrom, teretanu, SPA centar, garažu, posebnu platformu za plivanje.

Superjahta Olivija O. sagrađena je u norveškom brodogradilištu Ulštein Verft.

Olivia O je prvi pokušaj norveškog brodogradilišta Ulštein Verft da uđe na tržište superjahti.

Jedna od karakteristika je izuzetna stabilnost broda i u najtežim uslovima za plovidbu. Predviđeno je da na brodu bude do 30 članova posade.

Jahta je bila pod kompletnim nadzor službenika granične policije Jug, obezbeđenja luke Bar i službenika Uprave pomorske sigurnosti (UPS). Postupljeno je shodno akcionom planu za prihvat stranih jahti, rečeno je Novostima u UPS

Olivia O je isplovila odmah nakon bunkerisanja goriva.

Izvor: Večernje novosti
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *