🎥 Prva luksuzna jahta s Lexus-ovim potpisom

🎥 Prva luksuzna jahta s Lexus-ovim potpisom

Tojotina divizija za luksuzna vozila prošloga meseca je u Miamiju predstavila svoju jahtu LY 650, za koju kažu da je “temelj Lexusovog nastojanja izlaska iz sveta automobila radi pružanja inovativnih i zadivljujućih iskustava”.

LY 650 se odlikuje jedinstvenim izgledom, karakterističnim za Lexus-ov dizajnerski potpis, kao i vrhunskim plovnim performansama. Nastala je na temeljima Lexus Sport Yacht Concept-a prvi puta prikazanoga 2017. godine. Lexus je u ovoj jahti objedinio naprednu tehnologiju i majstorstvo radi pružanja nezamenjivog iskustva koje podstiče čula i premašuje očekivanja vlasnika, kako nekada na drumu tako i sada na moru.

Sportska luksuzna jahta duga je 65,5 stopa (20 metara), široka 5,8 metara, a pogone je dva Volvo Penta motora od 1.050, 1.200 ili 1.350 konjskih snaga. Na njoj ima prostora za šestero putnika u tri prostrane kabine, a tu je i flybridge – povišeni komandni most na kojem kapetan ili skiper mogu funkcijama broda upravljati putem touchscreeen ekrana. Svaki detalj odiše luksuzom i stilom, ali i tehnologijom.

Jahta je, takođe, opremljena naprednom tehnologijom LY-Link koja je povezuje s kopnom i omogućava praćenje lokacije i svih parametara s plovila, kako bi se bilo kakva anomalija otkrila na vreme. Vlasnicima ona omogućava kontrolu klima uređaja ili svetala putem mobilnog telefona. Tu je i Mark Levinson Surround Sound System koji može omogućiti doživljaj koncertne dvorane u glavnom salonu.

LY 650 će se proizvoditi u američkoj saveznoj državi Vinskonsin.

Proizvodni proces je većinom zasnovan na ručnom radu, a gotovo svaki detalj moguće je prilagoditi željama kupca.

O cenama se iz Lexus-a nisu izjašnjavali, ali nezvanične informacije govore da bi ona mogla biti i do 3.7 miliona dolara.

Portal NA VODI
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *