📷 Na drvetu, u Loznici, nikla kuća iz bajke

📷 Na drvetu, u Loznici, nikla kuća iz bajke

Kućice na drvetu svima izmame osmeh, ali ona koju je lozničanin Jovan Cvijić izgradio na dudovom stablu uz Drinu ostavlja bez teksta i raspaljuje maštu.

Jovan Cvijić je mašinac po struci, a iz hobija samouki stolar. I tako je gledajućo Diskaveri dobio ideju da napravi kućicu na drvetu. Dobro, ne baš kućicu za igranje – pravu kuću na sprat od 32 kvadrata u koju je stao dnevni boravak, kupatilo, terasa i spavaća soba s pogledom na reku Drinu.

“Izgradnja je trajala tri-četiri meseca i bukvalno sam radio i noć i dan samo da bih video kako će to da ispadne”, priča Jovan Cvijić. Priznaje da za to vreme nikome nije govorio šta namerava, jer se plašio da će mu se svi smejati.

“Tati sam rekao da pravim šupu, nisam ni smeo da kažem šta radim. Na kraju, kad je došao i video, i on je ostao bez reči. tad sam znao da sam napravio pravu stvar”, ponosno priča Cvijić u prilogu za emisiju “Probudi se”.

Drvene stepenice vode na trem koji se proteže dužinom cele kuće. Komade drveta, Jovan je uklapao u radionici u Loznici, a onda postavljao na višegodišnja stabla duda, za koja kaže da su prilično jaka.

Prvi sprat je nekoliko metara iznad Drine, a iznad njega soba sa najlepšim pogledom na reku. U spavaćoj sobi je, kažu, najlepše buđenje uz cvrkut ptica i huk vode, a kad ispije popodnevnu kafu, sto postaje đakuzi.

Izvor: Nova S / Ana Kalaba
Foto: Privatna arhiva
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *