šŸŽ„ Zbog ples na svečanosti mornarice, italijanska oficirka pred kaznom

šŸŽ„ Zbog ples na svečanosti mornarice, italijanska oficirka pred kaznom

Poručnica italijanske mornarice rizikuje da bude disciplinski kažnjena zbog plesa koji je izvela nakon svečanosti polaganja zakletve regruta u Tarantu, piŔu italijanski mediji. Ona se nalazi pred kaznom zbog nanoŔenja, kako je ocenjeno, Ŕtete ugledu mornarice.

U okviru svečanosti mornarice u Tarantu u jednoj Å”koli mornarice, regruti su na muziku hita ā€œJerusalemaā€ odigrali ples koji je prva povela mlada italijanska poručnica, zadužena i za obuku mornara. Video je kasnije objavljen na druÅ”tvenim mrežama, a ubrzo je postao viralan.

Mornarica je narednih dana, kako piÅ”u italijanski mediji, navodno napokrenula disiplinski postupak protiv poručnice, navodeći da je njeno ponaÅ”anje oÅ”tetilo ugledu Oružanih snaga, i da je ona učestvovala u nedostojnom događaju i promovisala ga.

Ona je preko svog advokata u medijima poručila da nije uradila niÅ”ta loÅ”e, navodeći da joj je namera bila samo da oraspoloži i podrži mnoge mlade regrute koji su pod velikim pritiskom dugotrajne izolacije zbog pandemije koronavirusa.

Njen advokat poručio je i da iznenađuje brzina kojom je pokrenut postupak i kazna kojom joj je zaprećeno, a koja je namenjena za najteže prekrÅ”aje takve vrste.

Ples je odigran, navodi advokat, na svečanosti na kojoj zbog mera zbog koronavisura nije bilo predviđeno prisustvo publike, odnosno porodice i prijatelja, a regruti tokom čitavog perioda viÅ”emesečne obuke nisu imali pravo na izlaz iz vojnog centra i jedini cilj poručnice bio je da unese malo vedrine među njih.

Osim toga, slični snimci, na kojima pleÅ”u pripadnici vojske ili policije, objavljivani su i ranije, I to ne samo u Italiji, naveo je on, sa ciljem – da povežu uniformisana lica sa građanima.

S druge strane, sindikat mornarice podržao je kolegu, sindikat policije ocenio je da bi kazna bila nelogična, a sindikat vazduhoplovstva podsetio je na slične slučajeve koji su pozdravljeni kao pozitivni.

Pisac Roberto Savijano kritikovao je navode o eventualnoj kazni, ocenjujuči da poručnica zaslužuje pohvalu jer je plesom sa regrutima pokazala njihovu humanost građanima.

Izvor: Agencije
  •   
  •   

Komentar

VaÅ”a email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *