šŸŽ„ Usled naglog poboljÅ”anja kvaliteta vode, zbog nedostatka turista, u Veneciji se pojavili delfini

šŸŽ„ Usled naglog poboljÅ”anja kvaliteta vode, zbog nedostatka turista, u Veneciji se pojavili delfini

Kanali u Veneciji najčistiji su nego Å”to su ikada bili do sada, nakon Å”to je potpuna blokada Italije zbog pandemije korona virusa dovela do smanjenja zagađenja.

U retkoj dobrodoŔloj nuspojavi zdravstvene krize, obično mutni vodeni tokovi su sada dovoljno čisti da se vide ribe pod vodom.

Beli labudovi takođe plivaju kanalima u gradu u kojem su obično preopterećene ulice i trgovi sada skoro napuÅ”teni, a od nekud su se pojavili i delfini.

Stanovnik Venecije Marko Kapovila (40) rekao je da “nikada do sada nije video vodu tako bistru”, a onda je snimio ribice koje su plivale ispod povrÅ”ine.Kapovila je opisao “upečatljivu” bistrinu vode za razliku od obično prljavih kanala.

– Grad nema kanalizaciju, tako da obično sve ide u kanale, uključujući deterdžente i kozmetiku. Zahvaljujući karantinu, imamo čistije okruženje – rekao je on.

MeÅ”tani kažu da je toliko riba u kanalu bilo skoro nemoguće videti pre uveđanje blokade cele zemlje.

– Nadamo se da ćemo naučiti iz ovih tragičnih vremena, a kada se ovo sve zavrÅ”i, Venecija treba da uspostavi balans između gomile turista i čistoće – istakla je Martina Betoni (33).Do sada smo videli da se smanjila zagađenost vazuha u Italiji, nakon Å”to je zemlja uvela drastične mere kako bi zaustavila Å”irenje korona virusa.

Izvor: Agencije

  •   
  •   

Komentar

VaÅ”a email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *