­čÄą PO┼áTENI NALAZA─î ILI OBU─îENI RUSKI ┼áPIJUN?: Beluga kit vratio izgubljeni mobilni telefon

­čÄą PO┼áTENI NALAZA─î ILI OBU─îENI RUSKI ┼áPIJUN?: Beluga kit vratio izgubljeni mobilni telefon

Isa Opdal bila je u u ─Źamcu sa prijateljima u luci Hamerfest u Norve┼íkoj, kada joj je telefon upao u vodu.

Vlasnica mobilnog telefona mo┼że biti zahvalna nenadanom “po┼ítenom nalaza─Źu” koji joj je telefon vratio ─Źim je video da joj je ispao iz ruke i sve bi to pro┼ílo bez velike pompe, da nalaza─Ź nije bio beluga kit.

Ova neverovatna scena se odigrala u Norve┼íkoj tokom predhodnog prole─ça, a beluga koja je vratila telefon, bila je raspolo┼żena i da primi nagradu u vidu ma┼żenja.

┼áto se ti─Źe selfija, on je izostao, makar dok se telefon ne osu┼íi, ali su ostale sumnje da li je u pitanju isti onaj neobi─Źni kit kog je nedelju dana ranije, pored obale, video jedan norve┼íki ribar.

Naime, tada je vi─Ĺen beluga kit sa kai┼íevima, koji su su na sebi imali nosa─Ź za akcionu kameru.

Inspektor Jergen Re Vig iz Norve┼íke uprave za ribarstvo, koji se zatekao na mestu vi─Ĺenja, rekao je da su pojasevi marke “oprema Sankt Peterburg”, audiraju─çi da su napravljerni u Rusiji.

Audun Rikardsen, profesor arkti─Źke i morske biologije na Arkti─Źkom univerzitetu u Norve┼íkoj, izjavio je da je “najverovatnije u to bila ume┼íana ruska mornarica u Murmansku”.

“Znamo da u Rusiji kitove dr┼że u zato─Źeni┼ítvu radi obuke i da su neki od njih o─Źigledno pu┼íteni ili da su pobegli, posle toga ─Źesto tra┼że ─Źamce i ljude kako bi ostvarili kontakt sa njima.”

CNN je izvestio da je kit plivao oko podru─Źja Hamerfesta, igraju─çi se s ─Źamcima i me┼ítanima.

Portal NA VODI
  •   
  •   

Komentar

Va┼ía email adresa ne─çe biti objavljivana. Neophodna polja su ozna─Źena sa *