? Napravljeno haj-tek plovilo sa laboratorijama i podmornicom

? Napravljeno haj-tek plovilo sa laboratorijama i podmornicom

Posle priprema, koje su trajale nekoliko dana, u Tulči je porinuta istraživačka jahta “REV Ocean”, duga 182,9 metara. Brod, koji će služiti za istraživačke ekspedicije, napravila je norveška brodograditeljska kompanija VARD u Rumuniji, prema projektu kompanije “Espen Oeino”.

U istraživačkom modusu jahta može da primi 60 naučnika i 30 članova posade, odnosno 36 gostiju i 54 članova posade, ukoliko se koristi za luksuzna istraživačka putovanja. Unutrašnjost istraživačke jahte dizajnirala je kompanija “H2 Yacht Design” iz Londona.

“REV Ocean” će dostizati brinu od 17,8 čvorova, a moći će neprekidno da plovi 21.120 nautičkih milja pri brzini od 11 čvorova, što bi bilo dovoljno da se obiđe oko 98 odsto obima Zemlje.

Sledeće odredište jahte “REV Ocean” je brodogradilište VARD u Norveškoj, gde će ostati oko osam meseci, radi opremanja. Izgradnja će definitivno biti završena u Nemačkoj, gde treba da stigne u prvom krvartalu 2021.

Haj-tek plovilo, opremljeno sonarima, laboratorijama i podmornicom, čiju je izgradnju u Rumuniji naručio norveški milijarder, koristiće se za istraživanja u svrhu zaštite mora.

Izvor:  Superyachttimes.com
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *