­čÄą Nabujali Ibar nosio sve pred sobom i lomio splavove

­čÄą Nabujali Ibar nosio sve pred sobom i lomio splavove

Nabujali Ibar naneo je velike probleme u Kraljevu, jer je nosio splavove, koji su su potpuno raspali od udaraca u most. Na snimku koji je kru┼żio dru┼ítvenim mre┼żama se vidi kako su splavovi naneti na most, a kako nisu mogli da pro─Ĺu ispod – potpuno su zdrobljeni.

Usled vi┼íednevnih obilnih ki┼ía, reka Ibar tokom no─çi iza┼íla je na nekoliko mesta iz svog korita, poplavljeni su svi sportski tereni na glavnoj gradskoj pla┼żi, a svakog trenutka vodena bujica preti da se izlije na tek zavr┼íeni Atletski stadion udaljen 300 metara od centra grada.

Kriti─Źno je i u Mataru┼íkoj Banji, gde je potok Pe─çinac, koji se kod banje uliva u Ibar, poplavio prilaze hotelu “Termal” i Zavodu za rehabilitaciju “Agens”.

Kako se navodi, ku─çe jo┼í uvek nisu ugro┼żene, ali me┼ítani strepe od novih padavina i buji─Źnih potoka.

Situacija je veoma ozbiljna i u naselju Ribnica, gde je nado┼íla Ribnica jutros stigla do dvori┼íta desetak ku─Ĺa i drugih objekata.

Nado┼íle su i druge reke i buji─Źni potoci u kraljeva─Źkom kraju – Ibar i podzemne vode poplavile su nekoliko desetina hektara plodne zemlje u konarevskom polju, na desetak kilometara od Kraljeva, a du┼ż Ibarske magistrale, a u dolini Lopatnice pojavili su se manji odroni.

Poplavljeno je vi┼íe od 700 doma─çinstava, a reka Ljubovi─Ĺa je sru┼íila dva mosta u Ljuboviji. U prekidu je saobra─çaj na vi┼íe regionalnih puteva. Skrape┼ż se izlio u centru Kosjeri─ça i poplavio pedesetak objekata. Tokom dana o─Źekuju se obilne padavine u centralnim i ju┼żnim predelima Srbije.

Izvor: Glas Zapadne Srbije 
  •   
  •   

Komentar

Va┼ía email adresa ne─çe biti objavljivana. Neophodna polja su ozna─Źena sa *