🎥 Nabujali Ibar nosio sve pred sobom i lomio splavove

🎥 Nabujali Ibar nosio sve pred sobom i lomio splavove

Nabujali Ibar naneo je velike probleme u Kraljevu, jer je nosio splavove, koji su su potpuno raspali od udaraca u most. Na snimku koji je kružio društvenim mrežama se vidi kako su splavovi naneti na most, a kako nisu mogli da prođu ispod – potpuno su zdrobljeni.

Usled višednevnih obilnih kiša, reka Ibar tokom noći izašla je na nekoliko mesta iz svog korita, poplavljeni su svi sportski tereni na glavnoj gradskoj plaži, a svakog trenutka vodena bujica preti da se izlije na tek završeni Atletski stadion udaljen 300 metara od centra grada.

Kritično je i u Mataruškoj Banji, gde je potok Pećinac, koji se kod banje uliva u Ibar, poplavio prilaze hotelu “Termal” i Zavodu za rehabilitaciju “Agens”.

Kako se navodi, kuće još uvek nisu ugrožene, ali meštani strepe od novih padavina i bujičnih potoka.

Situacija je veoma ozbiljna i u naselju Ribnica, gde je nadošla Ribnica jutros stigla do dvorišta desetak kuđa i drugih objekata.

Nadošle su i druge reke i bujični potoci u kraljevačkom kraju – Ibar i podzemne vode poplavile su nekoliko desetina hektara plodne zemlje u konarevskom polju, na desetak kilometara od Kraljeva, a duž Ibarske magistrale, a u dolini Lopatnice pojavili su se manji odroni.

Poplavljeno je više od 700 domaćinstava, a reka Ljuboviđa je srušila dva mosta u Ljuboviji. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva. Skrapež se izlio u centru Kosjerića i poplavio pedesetak objekata. Tokom dana očekuju se obilne padavine u centralnim i južnim predelima Srbije.

Izvor: Glas Zapadne Srbije 
  •   
  •   

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *