šŸŽ„ Mladi Zrenjaninac spasao devojčicu od utapanja

šŸŽ„ Mladi Zrenjaninac spasao devojčicu od utapanja

U jeku priča o koronavirusu, jedna potpuno drugačija. Å esnaestogodiÅ”nji Marko Antić iz Zrenjanina od utapanja je spasao sedmogodiÅ”nju devojčicu i njenog ujaka.

Marko kaže da je odluku da skoči u hladan i nabujao Begej doneo u deliću sekunde kada je video da je sa ograde mosta u reku prvo pala sedmogodiÅ”nja devojčica, a za njom skočio i njen ujak.

– Prvo Å”to sam uradio, siÅ”ao sam do obale skinuo se i brzo skočio za njima. Reka ih je odvukla dve stotine metara. Pomagao sam čoveku da devojčicu iznese na obalu. Kada smo je izneli devojka nažalost nije disala, taj prvi minut je bio straÅ”an. Okrenuo sam je na stranu i pogledao da li ima puls, sva sreća tu je bio puls i vremenom je počela da diÅ”e – objaÅ”njava Marko Antić iz Zrenjanina.

U trenutku spasavanja sa Markom je pored reke bila i njegova drugarica Katarina.

– Od svog tog užasa sam bila u Å”oku i nisam znala kako da reagujem, ali sam bila dovoljno prisebna da pozovem hitnu pomoć. Nisam mogla ni broja da se setim u tom trenutku koliko je bilo užasno. Međutim Hitna pomoć je stigla za svega par minuta jedva sam uspela lokaciju da objasnim – rekla je Katarina.

Prema informacijama koje smo dobili, devojčica se nalazi u dobrom stanju i kod kuće je.

Izvor: RTS
  •   
  •   

Komentar

VaÅ”a email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *