šŸŽ„ Američka ratna mornarica konačno je priznala postojanje NLO, ali nas mole da prestanemo da ih zovemo NLO

šŸŽ„ Američka ratna mornarica konačno je priznala postojanje NLO, ali nas mole da prestanemo da ih zovemo NLO

Američka mornarica potvrdila je da su dva snimka misterioznih objekata sa kojima su se susreli njihovi piloti zaista autentični, ali su zamolili javnost da prestanu da ih nazivaju ā€œneidentifikovani leteći objektiā€ (NLO), poÅ”to su u pitanju ā€œneidentifikovani leteći fenomeniā€, piÅ”e VaÅ”ington post.

U decembru 2017. godine pojavila su se dva video-snimka na kojima se vide misteriozni objekti sfernog oblika, takvog kretanja da je to zbunilo i eksperte. Treći snimak objavljen je pre godinu i po dana i vrlo je sličan.

ProÅ”le nedelje je predstavnik mornarice priznao autentičnost ovih snimaka, ali je objasnio da vojska striktno izbegava koriŔćenje termina NLO.

ā€œRatna mornarica označava objekte u ovim video-zapisima kao neidentifikovani leteći fenomeniā€, rekao je Džozef GradiÅ”er, portparol zamenika Å”efa mornaričkih operacija za informatičko ratovanje.

On objaÅ”njava da se ovaj termin ā€œkoristi jer pruža osnovni opis za viđene/opažane neovlaŔćene/neidentifikovane letelice/objekte, koji su primećeni u vazduÅ”nom prostoru različitih područja koje kontroliÅ”e vojska.ā€

Ovo je prvi put da vojska priznaje postojanje ovih obekata i autentičnost snimaka, i činjenicu da ne može da ih identifikuje. Takođe, vojska je potvrdila da ovi snimci nisu bili predviđeni za objavljivanje i da nije trebalo da se pojave u javnosti.

Ipak, to ne znači da su u pitanju vanzemaljski objekti ili da su u pitanju vanzemaljci koji nas Å”pijuniraju, navode sagovornici lista. ā€œNeidentifikovani leteći fenomeniā€ nije novi pojam i mornarica ga je uvek viÅ”e koristila nego NLO, a sve kako ne bi obeshrabrili pilote da prijavljuju ovakve ā€œsusreteā€, navode.

GradiÅ”er kaže da je jedino moguće objaÅ”njenje Å”to su ovakvi susreti redovna pojava od 2014. godine, porast bespilotnih vazduhopolovnih sistema, kao Å”to su neke vrste dronova koji su dostupni i običnim ljudima. Stvar je u tome da takvi ā€œupadiā€ predstavljaju opasnost po bezbednost pilota, i to je predmet istraživanja mornarice.

Izvor: Nedeljnik
  •   
  •   

Komentar

VaÅ”a email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *